Wat is tandgoud?

Tandgoud (ook wel dentaalgoud genoemd) wordt gebruikt voor gouden kiezen, kronen, steggen en bruggen. Goud heeft daar in tegen veel overeenkomsten met onze eigen tanden, goud is stevig maar ook flexibel, gaat lang mee en is niet schadelijk/giftig voor de mens. Dentaalgoud bestaat deels uit goud en deels uit andere, niet edele metalen. Puur goud alleen zou te zacht zijn om mee te kunnen kauwen. Voor dentaalgoud werd vroeger een hoog gehalte goud gebruikt. Tegenwoordig is dit iets minder dan 14 karaats goud. Het percentage goud is ca. 46.5% en tevens is er platinum en palladium toegevoegd om de gouden kroon stevig te maken. Wij van Tandgoud.nl zijn bereid u voor uw dentaalgoud een goudeerlijke en transparante prijs te betalen.

Waarom wordt goud in tanden gebruikt?

Duurzaam is en niet snel slijt.
Niet corrodeert of oxideert in de mond.
Perfect aansluit op bestaande tanden en kiezen.
Biocompatibel is en geen schadelijke reacties veroorzaakt.

Hoeveel is tandgoud waard?

De waarde van tandgoud hangt af van het goudgehalte. Tandheelkundig goud is meestal een legering van goud met andere metalen zoals zilver, palladium of platina. De meest voorkomende goudgehaltes variëren tussen 10 en 22 karaat. Hoe hoger het goudpercentage, hoe waardevoller het tandgoud.

Wat kun je met oud tandgoud doen?

Oud tandgoud hoeft niet ongebruikt te blijven liggen. Je kunt het verkopen en laten omsmelten voor hergebruik. Bij Tandgoud.nl kun je je tandgoud eenvoudig opsturen en ontvang je een eerlijke prijs op basis van de actuele goudkoers.

Wil je weten wat jouw tandgoud waard is? Vraag een gratis taxatie aan!